Minun syksytyyli – Carita Alfthan

Olemme puhuneet muodista ja kauneudesta superbloggari Carita Alfthanin kanssa. Hän kertoo hänen syksytyylista ja hänen parhaasta kauneusvinkistä.

Miten kauan olet blogannut ja miksi sinä aloitit?
– Olen pitänyt blogia vuodesta 2009 lähtien ja tehnyt sitä sivutyönä vuodesta 2010 asti. Tällä hetkellä pidän blogia Divaani-sisustuslehden Divaaniblogit-sivustolla. Aloitin blogin pitämisen alunperin koska kaipasin väylää, johon kanavoida kaiken visuaalisen inspiraationi. Olen aina rakastanut valokuvaamista, sisustamista, kirjotittamista ja ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa, joten blogin pitäminen tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta. Taustalta löytyy lisäksi tekstiili- ja sisustuspainotteinen koulutus, joka tukee mukavasti tätä harrastusta.

Miksi sinä luulet että sinun blogi on niin suosittu?
– Koska omaan sen verran tyylipuhtaan, elegantin ja pelkistetyn tyylin, jonka punainen lanka kulkee muodista kauneuteen ja sisustustyyliini - jos kyseisestä tyylistä pitää, löytyy blogistani toivottavasti inspiraatiota. En juokse jokaisen trendin perässä, vaan panostan ajattomiin klassikkoihin jotka pitävät niin kaudesta kuin toivottavasti myös sukupolvesta toiseen. Rakastan myös niin siivoamista kuin organisointia ja elän "less is more" -periaatteen mukaan, ja uskon, että onnistun inspiroimaan lukijoitan ihan arkisissakin asioissa.

Mistä sina saat inspiraatiota sinun muoti- ja kauneustyyliin?
– Imen vaikutteita niin blogeista, lehdistä kuin ihmisistä joita näkyy katukuvassa, mutta oikeastaan inspiroidun yhtä paljon aina kun katselen vanhoja kuvia vaikka. Jackie Kennedy Onassiksesta tai Coco Chanelista. He ovat minulle oikeita tyylitaitureita!

Mikä muoti- ja kauneustrendi haluaisit hankkia syksyksi?

– Uskon, että saamme nähdä paljon vaatekaapin klassikoita muodin saralla ja se tulee myös näkymään kauneudenkin puolella - hiukset saavat kuivua itsestään, ranskalainen manikyyri korvataan nudelakalla ja kulmat saavat olla luonnollisen runsaat - ollaan se luonnollisin ja paras versio omasta itsestämme! 


"En juokse jokaisen trendin perässä, vaan panostan ajattomiin klassikkoihin jotka pitävät niin kaudesta kuin toivottavasti myös sukupolvesta toiseen!" 

Kuinka teet kun vaihdat tyyliä kesästä syksyyn?
– Tyylini on kovin klassinen ja pysyy aika samana vuodesta toiseen. Valkoinen silkkipaita ja musta kynähame kuuluvat vaatekaappini kulmakiviin vuodenajasta riippumatta, mutta syksyllä valitsen niiden rinnalle beigen trenssin suojaamaan syyssäältä, muhkean kashmirhuivin lämmittämään viileneviin iltoihin, valitsen enemmä maanläheisiä sävyjä kesäisten pastellien jälkeen meikkipalettiini ja alan kovasti kaipaamaan punaiseksi maalattuja kynsiä - se on oikea syksyn merkki itselleni! Samoin punahuulet!

Mikkä kauneustuotteet on aina sinun laukussa?
– Matta puuteri jolla voin helposti korjata kiiltävää nenänpäätäni päivän mittaan, en lähde asunnostani katsomatta että käsilaukusta varmasti löytyy nude-sävyinen huulipuna (huulikiiltoa unohtamatta!), sekä pieni tuubi käsirasvaakin on pakko aina kantaa mukana. Jos olen menossa työpäivän päätteeksi kaupungille, löytyy meikkipussistani myös musta kajaali, jolla helposti saa syvyyttä katseeseen iltamenoja varten!

Mikä on sinun paras kauneusvinkki?
Parhaat sisustusneuvoni voivat kuulostaa hieman tylsiltä ja arkipäiväisiltä, mutta ne ovat ne jotka todellakin toimivat - hyvät yöunet, tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä, runsas vedenjuonti, huolellinen meikinpoisto aina ennen nukkumaanmenoa, monipuolinen ja puhdas ruokavalio, sekä viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähimpänä - onnellisuus, onnellista hymyä ja sädehtäviä silmiä ei mikään voita!


Words by: Photographs by: Carita Alfthan